26 d’abril, 2013

Arquitectura i igualtat de gènere


 "Per a què la igualtat de le dones siga una realitat avui en dia, hem de corregir els errors del passat. Ajudeu a canviar la història exigint un reconeixement igual per igual treball".
Així acaba la petició de Women in Design, un grup d'estudiants de Harvard Graduate School of Design, en la que s'exigeix que l'arquitecta Denise Scott Brown siga reconeguda amb caràcter retroactiu premi Pritzker pel seu treball conjunt amb Robert Venturi a qui li se va concedir en solitari el premi l'any 1991.
Scott Brown a les afores de Las Vegas en 1966, fotografía de la revista Archives de Robert Venturi y Denise Scott Brown. Denise Scott Brown fotografiada por Frank Hanswijk
Brown va formar part durant més de 22 anys de l'estudi Venturi i Scott Brown Associates i va tindre un paper fonamental en l'evolució de la teoria de l'arquitectura i el diseny al costat de Venturi. Va ser coautora del llibre Aprenent de las vegas (1972), i es pot dir que és una de les figures més destacades de la segona meitat del segle XX i una de les protagonistes principals de postmodernisme.
9788425217494_06_x

Es considera un descuit desafortunat per part del comité del Premi Pritzker negar-li el reconeixement que sens dubte s'havia guanyat.
Amb ocasió d'aquesta moguda El País ha publicat una entrevista amb Denise Scott Brown, "En la arquitectura hace falta menos ego y más miedo" que és molt recomanable i molt interessant perquè ens acosta a una dona poc reconeguda i que tracta temes molt interessants. 
Ací està la pàgina de facebook on es fa el seguiment de la petició:

Cap comentari:

Publica un comentari

Ens agradaria compartir les teues opinions i idees.