11 d’abril, 2013

Rehabilitació energètica d'habitatges (ajudes i finançament)

(atenció: encara es tracta d'un futurible, però sobre el que convé anar pensant)
 
El Consell de Ministres ha aprovat un Reial Decret pel qual el Ministeri d'Industria, Energia i Turisme, a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE), posarà en marxa pròximament un programa d'ajudes i finançament per facilitar l'execució de mesures tendents a:
1. Millorar l'eficiència energètica.
2. La utilització d'energies renovables.
Qui es podrà beneficiar?

1. Les comunitats de propietaris d'edificis residencials d'ús habitatge.
2. Les comunitats de béns dels propietaris d'edificis d'habitatges no dividits horitzontalment.
3. Les persones físiques propietàries d'un edifici d'habitatge
unifamiliar.
 
Quines són les actuacions susceptibles d'ajuda?


Les actuacions integrals en edificis d'habitatges sempre que comprenguen una o diverses de les següents mesures que milloren la qualificació energètica de l'edifici o habitatges afectats:
1. Millora de l'eficiència energètica de l'envoltant tèrmica.
2. Millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques.
3. Substitució d'energia convencional per biomassa en les instal·lacions de calefacció, climatització i aigua calenta sanitària.
4. Substitució d'energia convencional per energia geotèrmica en les instal·lacions de calefacció, refrigeració i producció d'aigua calenta sanitària.
 
Dotació econòmica del pla:
Està dotat amb una quantitat de cent milions d'euros que es repartiran equitativament entre les quatre tipologies d'actuacions anteriors.
 
El procediment que, habitualment fins ara, ha seguit l'administració:
1. L'IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía), d'àmbit estatal, reb cada any el manament del Consell de Ministres per a posar en marxa el programa d'ajudes (és el moment en el que estem ara). 
2. Els governs de les comunitats autònomes, mitjançant convenis amb l'IDAE, apliquen a les seues comunitats els respectius programes.
3. En el cas de València, és l'Agència Valenciana de l'Energia (AVEN) qui convoca ajudes en el marc del plans i programes estatals.
         3.1. L'any passat, el 6 de juliol, es va publicar al DOGV la Resolució per la qual es convocaven aquestes ajudes 
         3.2.  El termini per a presentar les sol·licituds va ser de 30 dies naturals des de l'endemà de la publicació.
        3.3. Per tant, i en conclusió, és d'esperar que enguany, al voltant dels mesos de juny-juliol, apareixerà a València, la convocatòria d'ajudes per a la rehabilitació energètica d'habitatges corresponent a l'any 2013.
        3.4. Si volem sol·licitar alguna d'aquestes ajudes ens hem de preparar per a, arribat el moment, complir les condicions i tindre la documentació necessària.

2 comentaris:

 1. Enhorabona pel bloc! Vos deixe un enllaç d'un altre blod d'arquitectura d'un equip fantàstic d'arquitectura, preocupat, com vosaltres, no només per "construïr"
  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/239730

  ResponSuprimeix
 2. R22 ARQUITECTES26/4/13

  Gràcies. Ens alegrem que t'agrade i t'agraïm la referència que ens has donat. Per cert, les construccions que fas amb paraules també són molt boniques.
  Salutacions.

  ResponSuprimeix

Ens agradaria compartir les teues opinions i idees.