09 d’abril, 2017

Conferències sobre l'arquitectura moderna i la societat espanyola des de la transició fins l'actualitat

L'arquitecte Luis Fernández Galiano presenta, al llarg de quatre conferències d'una hora cadascuna, un recorregut històric de l'arquitectura de la democràcia.Ho fa acompanyant les seues explicacions d'una presentació de fotografies dels arquitectes i obres que comenta.

Tant l'audio de les conferències com el pdf amb les imatges, es pot reproduir o descarregar des de la web de la Fundació Juan March.

Les quatre conferèncis van tindre lloc els dies 28, 30 de març, 4 i 6 d'abril de 2017:

1.- Els anys de la transició, qualificats per l'autor com tempestuosos i representats pel Peine del Viento de Chillida i Luis Peña Ganchegui.
2.- L'etapa del primer socialisme en la que es reconcilia memòria i modernitat i està representada pel Museu d'Art Romà de Mèrida, realitzat per Rafael Moneo entre 1980 i 1986.
3.- L'arquitectura icònica del trànsit entre segles està representada per la Ciutat de les Arts i les Ciències de Santiago Calatrava i pel Museu Gugenheim de Richard Meyer.
4.- L'última etapa qualificada com a de regeneració i incertesa està simbolitzada pel Matadero de Madrid Río.Cap comentari:

Publica un comentari

Ens agradaria compartir les teues opinions i idees.